Czosnkowe krewetki ze szparagami

Published on: 30 kwietnia 2014

Filled Under: Na Talerzu

Views: 2740

Tags: , , ,

Głodny? Na co czekasz … Przygotuj sobie szybką i zdrową sałatkę z krewetkami i szparagami:

Składniki

  • garść rukoli
  • 150 gr krewetek koktajlowych
  • 4 szparagi zielone
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • garść kiełków słonecznika
  • garść mieszanki kiełków
  • dwa krążki czerwonej cebuli
  • 2 ząbki czosnki
  • oliwa z oliwek paprykowo czosnkowa
  1. W garnku zagotowujemy wodę,
  2. Do gotującej się wody dodajemy szczyptę soli i łyżeczkę cukru, a następnie szparagi. Gotujemy 10 minut. Przelewamy zimną wodą,
  3. Zamrożone krewetki wrzucamy na rozgrzaną patelnię i czekamy, aż puszczą wodę. Wodę odlewamy,
  4. Na patelnie z krewetkami dodajemy oliwę i wyciśnięte ząbki czosnku – podsmażamy 2-3 minuty,
  5. Do głębokiego talerza wkładamy rukolę, pokrojone pomidorki, czerwoną cebulę oraz kiełki. Następnie dodajemy krewetki oraz szparagi.,
  6. Wszystko polewamy pikantną oliwą z oliwek. Dekorujemy listkiem bazylii.

Smacznego!

 

Previous post:
Next Post:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *