Omlet w trzech krokach

Published on: 3 stycznia 2014

Filled Under: Na Talerzu

Views: 2074

Tags: , ,

Omlet to zarówno dobry pomysł na śniadanie, po treningowy posiłek dostarczający nam pełnowartościowego białka, czy też szybki lunch. Możemy wymieniać składniki wedle uznania :) Ten, który proponuje dzisiaj to taki, który jadłem na codzień na Sri Lance – z papryką i czerwoną cebulą.

image
Do przygotowania potrzebujemy :

  • 2 jajka
  • pokrojona w kostkę czerwona papryka,
  • pokrojona w kostkę zielona papryka,
  • pokrojona w kostkę czerwona cebula,
  • 3 łyżki wody
  • łyżka oliwy

image

Trzy proste kroki :

  1. Na patelni rozgrzewamy oliwę i przez 2-3 minuty podsmażamy pokrojone w kostkę warzywa
    image
  2. Dodajemy roztrzepane jajka wymieszane z wodą.
    image
  3. Podsmażamy tak długo, aż jajka się zetną i zaczną odchodzić od patelni, przekładamy na drugą stronę, bądź zawijamy i tak trzymamy jeszcze minutę.
    image

Polecam dodanie sałatki z roszponki i pomidorkami z oliwą. Doskonale się komponuje :)

image

Inna propozycja to dodanie roszponki i łososia do środka – też pyszny :)

image

Smacznego!

 

Previous post:
Next Post:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *